Mentalista or (meg) Ment a lista??

Április 1.-je, avagy Vivát a bolondnak!
2013. április 1.

Mentalista or (meg) Ment a lista??

Mintegy 3 évvel ezelőtt futott az egyik magyar nyelvű kereskedelmi csatornán (TV2) egy műsor olyan címmel, hogy: A kiválasztott. A műsor lényege, hogy egy mágikus, vagy magnetikus képességekkel rendelkező csillag (star), miután fél Európában lehetetlenné tette a leves evést, utódot keresett magának. A műsor szerkezete egyszerű volt, csináljunk elképzelhetetlen és jól kinéző dolgokat, öltözzünk be rejtélyesen és legyen olyan nevünk, ami középkori múltat sejtet a lelkünknek. 10 bátor trónkövetelő tett meg mindent a címért, sikerért és a nem kevés gázsiért persze. Hétről-hétre fogytak az utódok, és lassan kirajzolódott ki válhat az új generáció alumínium lovagjává. Amennyiben ismereteim helyesek, a versengést Kékesi Dániel (Danny Blue) nyerte meg, bár hasonló eredményekben sosem lehetünk biztosak, hiszen bizonyítékkal vagy nélküle sokan gondolják úgy, hogy a legtöbb hasonló tévés műsor irányított, és már kezdéskor eldől, ki mit kap.

Minket viszont most nem ő, hanem Katona Krisztián (Christian Panthera) érdekel. A küzdelem 10 lovagja közül szinte mindenki eltűnt a süllyesztőben, avagy mára egy sötét garázs mélyén látja a jövőt. Viszont ,,Chris ,, más, ő feltört a ,, csúcsra ,, . Nemrégiben volt szerencsém látni egy Asztro showban. Bizony ám, a mi nem mindennapi barátunk kénytelen tehetségét a hétköznapi emberek ügyes-bajos dolgainak kifürkészésével tölteni. Csak hívni kell egy számot: 565 634824525 – akit érdekel, nézzen utána mit is jelent.

Tehát Chris barátunk nap, mint nap látja a jövőt és képes horoszkópot mondani akár egy betűből is (őőőő). Horoszkópot, hogy is van ez, számoljunk utána. 12 horoszkóp van, és 6 milliárd ember. Tehát minden 500 millió embernek ugyanaz a napi program. Ez könnyű akkor, ha megyek az utcán és látom, hogy valakivel ugyanaz történik, akkor biztos lehetek benne, hogy ő is (o)kos. De térjünk vissza barátunkhoz, mi lett veled Krisztián??? Már megment a lista és most kopik az áll? Vagy ível a karrier? Meglehet abból jól élni, ha valaki átküldi az összes pénz, pozitív meg egészséges gondolatait és energiáját másnak?

Most akkor azok a sötétek, akik elhiszik ezeket, vagy azok a ravaszak, akik csinálják?

Ezek a műsorok rengeteg kérdést vetnek fel, egy viszont biztos, hogy aki csak szórakozásból nézi, az úgy felüdül, 10 perc pozitív gondolat lökettől, mint egy balatoni nyaralástól.

Hiába minden kornak megvolt és megvan a maga humoros műsora. Volt Stan és Pan, Kabos Gyula, Markos – Nádas, Bagi – Nacsa, s most, íme, az Asztro-show.

 

Szaponi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük