Február 13 + 1

2010-es Álompár
2013. augusztus 11.
A sport mindenek felett!
2013. augusztus 14.

Február 13 + 1

Mostanság nehéz írni a Valentin napról újat, hisz február elsejétől már a csapból is az folyik. A nagy cégektől kezdve a kisvállalkozókig mindenki próbálja a lehető legtöbbet kisajtolni belőle. Párnák, édességek, virágok, huzatok, képeslapok, lufik, füzetek, bármi kapcsolódhat a Valentin naphoz, ha szívecske van rajta, rózsaszín, cuki, édes, illatos vagy hasonló. Az egész már csak a pénzről szólna, és a látványról? Már nincs semmi komolyabb, és szebb mögötte csupán a mindennapi hiúságaink? Szinte mindent ellehet adni, ha az a Valentin naphoz kapcsolódik, de mi is kapcsolódik hozzá?? Honnan ered ez a szokás, ez a nap? Több történet is kering, mi volt, mi lehetett, mindenki válassza ki a neki tetszőt. Íme néhány:

  • Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként.

  • Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: “Ne felejtsétek el Valentint!” és “Szeretlek benneteket!”

  • Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.

  • Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: “A Te Valentinod”

Régen az udvarlás nem volt egyszerű, bár ma sem az, de mint minden kornak a miénknek is megvan a maga módija. Mindenki máshogy csinálja, igaz ez az udvarlásra is, és ha már a kiszemeltünk beleakadt a szerelem hálójába, akkor próbáljuk meg őt ott tartani.

Kedves férfitársaim lássunk egy ötletet a következő Valentin napra, ha jót akartok magatoknak, és kedveset a hőn szeretett nőnek:

 

– Töltsetek le, izé vegyetek ki a kölcsönzőből (tékából) egy romantikus filmet. ( pl. a  Valentin nap címűt – ajánlatos a filmet nem cikizni, később hasznos lehet )

 

– Készítsétek el estére a szobát, 2-3 gyertya, akár meg is lehet gyújtani őket (saját szobánál illatosító jól jöhet )

 

– Kényelmes ágy, pattogatott kukorica, egy doboz csoki ( tipp: toffifee – nem lejárt )

 

– Bár tudom, hogy nem egyszerű, de néhány kedves szó, egy-két szoros ölelés, és a lépések összehangolása után a megérdemelt pihenés, női olvasóink nagy örömére.

 

    A siker nem garantált, hisz nincs 2 egyforma ember, nem hogy 2 egyforma női lélek. Ezért csak mindenki próbálgasson rátalálni a tökéletes kombinációra, azt gyorsan leírni, és sokat használni. S végezetül gondoljunk azokra, akikre ekkortájt senki, a párnélküliekre. Nincs most pasi, nincs most csaj. Szakítás megtörtént, nincs mit tenni, el kell fogadni és kész. Jön másik szerelem, és a nap újra szép lesz, a madarak újra csicseregni fognak, és a zene csak neked szól. A Valentin napot meg addig aludd át!

Mindenkinek boldog Valentin napot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük