A sport mindenek felett!

Február 13 + 1
2013. augusztus 12.
Még nyerni is lehet!
2014. augusztus 2.

A sport mindenek felett!

Egyetemünkön oly sok lehetőség közül kitűnik a sport. Rendelkezünk egy kitűnő testnevelési tanszékkel és egy csodás tornateremmel. Mindez alapjául szolgál annak, hogy a hallgatók akár napi szinten több órát is sportolhassanak. Nézzük csak, mi van a repertoárban. Van ugye a tornatermen belül is egy konditerem, ahol akárki Schwarzeneggerre gyúrhatja magát, vagy igazi Forest Gump ként futhat heteken át. Aztán van egy fittness terem, ahol lesznek a popsik igazán kemények, főleg ha választhattok: steppaerobik, Wlofin, FIT-Ball és sok más sport közül. A tánccsoport, ami elhozott már pár országos szintű eredményt, is ebben a teremben edz. Meg persze van maga a tornaterem, ahol szinte bármilyen labdajátékot, gimnasztikát, és egyéb sportokat lehet űzni.

Ott van ugye a röplabda, amit iskolánkban sokan űznek magas szinten. A lányoknál például van egy I. ligás csapat, ahová várják azokat a lányokat, akik bizony nem félnek az ember alkotta faltól a háló előtt.

Emeljünk ki párat: idén úgy látszik egy kellőképen erős női kézilabda csapata lesz az egyetemnek, köszönhető ez főként a másodikos évfolyamból szolgáló magnak. Az eddigi létszám is elegendő, viszont a feltörekvő tehetségeket is szívesen várják a lányok és természetesen a tanszék testnevelői.

Ott van emberek millióinak kedvence a foci!! A válogatottunk évről évre vesz részt különbféle tornákon és egyetemi akciókon. Mindemellett mindezidáig a városi kispályás ligában tartották magukat edzésben a fiúk. Viszont most felélesztve egy régebbi szokást, ismét lesz lehetőségük akár 300 fős nézősereg előtt sportolni, mivelhogy szerda esténként ismét útjára indul a Selye Liga. Itt 8 csapat méri össze erejét egy egész szemeszteren át. A dohánygyári épület szomszédságában helyet foglaló röplabdacsarnokban hétről hétre fognak megküzdeni remélhetőleg a 3 kar hallgatói. Aki lemaradt volna erről az eseményről, az, mint néző még okvetlenül eljöhet és drukkolhat a csoporttársaknak, barátoknak, ismerősöknek, vagy akár körülnézhet az egyetem választékos társaságában.

Új sportág, vagy talán annyira nem is új, csak vidékünkön még kevésbé ismert a lábtoll. Ez a sportág az, ahol szükség van nem mindennapi egyensúly érzékre és kreativitásra, de kárpótol mindenkit a fantasztikus látvány, és a hangulat. Akit érdekel guglizzon rá,

jobbnál jobb videókat találni. Tehát a lábtoll idén úgy látszik véglegesen felüti a fejét egyetemünkön, 2-3 fő már komolyabban kacérkodik ezzel a sporttal, és szívesen mutatnák be és szerettetnék meg másokkal. Úgyhogy, ha szeretnétek úttörőek lenni az egyetem sportéletében, akkor itt a lehetőség és jelentkezzetek.

Ezeken kívül évente több alkalom is van, amikor hosszabb távon is sportolhatsz, kedvezve így a bringásoknak, a síelőknek, vagy akár a túrázni vágyóknak.

Mindenki tudja jól, hogy aki sportol az sokkal jobban és egészségesebben él. Itt pedig minden lehetőség megvan arra, hogy ezt megtedd, hát ne habozz, és amíg teheted, járj be valami sporttevékenységre, hisz még creditet is kapsz érte!!

A jelszó pedig: Mert hülye azért nem vagyok!.

Comments are closed.